Els joves tenen suficients espais d’opinió?

/
10 views

Avui en dia existeixen diferents xarxes socials com Instagram, Twitter, TikTok o Facebook. Unes xarxes que bé és cert que poden ser altament perjudicials pels joves, però que per altra banda també tenen coses positives, i és que són un espai on tothom opinar lliurement.

Amb les noves tecnologies, els joves actuals tenen l’oportunitat de poder donar la seva visió i opinió sobre qualsevol cosa, des dels vídeos que veuen fins a quan parlen amb altres persones. En part, com hem comentat, les xarxes han tingut un impacte positiu entre els joves, perquè per fi s’han vist lliures per donar el seu punt de vista sense l’impediment de ningú i és un espai en el qual es poden expressar de la manera que vulguin. Tot i això, aquesta llibertat també ha causat molts problemes entre els més joves.

El fet de poder dir allò que vulguin pot acabar desenvolupant en una falta de consideració a les persones amb les quals parlen, ja que sense adonar-se’n poden fer comentaris que acabin ferint les sensibilitats d’altres. Llavors, una conversa amb pon peu que havia començat en una xarxa social pot acabar convertint-se en un espai de baralles on l’objectiu acaba sent ferir a altres. I és que a les xarxes, sovint no es controla el que es diu o el que s’escriu. A les xarxes socials tothom té una llibertat que pot acabar no sent bona i que pot acabar perjudicant a molta gent.

En conclusió, les xarxes socials tenen avantatges i inconvenients que s’han de tenir en compte abans de començar a fer-ne ús d’aquestes. A partir d’aquest moment és la teva decisió: vols acceptar aquestes normes i formar part del món de les xarxes socials o et vols manteir al marge?

El més recent