Homes i dones segueixen sense poder gaudir dels mateixos drets

/
13 views

Fa molts anys que es lluita perquè homes i dones puguin gaudir dels mateixos drets. Avui dia, hem millorat en moltes coses: es permet que les dones puguin votar, treballar, tenir una vida independent de l’home. Però crec que hi ha coses que encara no hem pogut arreglar o que fins hi tot s’han entès malament.

El concepte d’igualtat s’ha utilitzat per dir que les dones havien de ser iguals que els homes per poder fer allò que volguessin ser, però crec que això s’ha interpretat de forma incorrecta i ha portat a fer que la societat cregui coses que realment no són certes. La dona no ha de ser igual a un home per rebre allò que es considera tenir drets, sinó que les dones han de ser elles mateixes, dedicar-se a allò que vulguin, a allò que els hi apassioni, no perquè ho faci un home, sinó perquè elles volen fer-ho.

Tenir el mateix dret significa que vivint paral·lelament als homes, però sent lliures d’escollir, tinguem els mateixos beneficis, càstigs, drets i gustos que vulguem, perquè tots vivim en una mateixa societat, convivim junts. No se’ns ha de jutjar pel que som, sinó per com som.

Encara avui dia es noten certs desequilibris entre homes i dones, com el salari laboral, que encara és més alt en els homes que en les dones. Però aquí direm una cosa: hi ha dones deficients i homes deficients igualment, de la mateixa manera que hi ha dones i homes excepcionals, El sexe no té res a veure (tot i que en el comportament els homes s’han quedat molt enrere).

Tenim les nostres diferències ancestrals que es remunten amb l’aparició dels humans. Les dones han tingut sempre un sentit maternal innat que els homes no tenen, mentre que ells tenen un sentit més protector. Però això no els ha de condicionar.

El més recent