Bruno Sánchez: “Fer un doble grau et permet diferenciar-te dels que només fan ADE o només fan Dret”

18 views

En Bruno Sánchez és un noi de 22 anys que ha estudiat un doble grau d’ADE i Dret a la universitat ESADE. Vol enfocar la seva carrera professional tant en l’àrea de dret com en la de fiscal. Ara per ara, el seu objectiu és ser advocat fiscalista.

Estàs satisfet amb el teu rendiment i amb el que has aconseguit?

Sí que estic satisfet. Al final he fet dues carreres que no són res fàcils i m’ho he tret molt bé. He portat un ritme acadèmic bastant bo. Quan he fet pràctiques en alguna empresa sempre m’han fet l’oferta de continuar, per tant crec que el meu rendiment ha estat bo.

Si haguéssis de tornar a fer una carrera, faries el que has fet, és a dir, faries un doble grau d’ADE i Dret?

La tornaria a escollir sense cap mena de dubte. Jo no faria només ADE perquè personalment em sembla una carrera curta, llavors combinar-la amb Dret m’ha anat genial. Amb el doble grau tens el doble de sortides professionals perquè les empreses ho valoren més.

Com va ser la teva experiència al batxillerat?

Va ser molt bona. En el meu cas vaig cursar el batxillerat al CIC (Institució Cultural del CIC). És cert que el CIC té fama de ser molt estricte, però en el meu cas ho vaig portar molt bé. Sempre treia molt bones notes. Crec que el fet que un centre educatiu sigui estricte porta unes conseqüències favorables, ja que a tots els alumnes del CIC la Selectivitat els acostuma a anar bé.

Per què vas decidir fer un doble grau? 

Primer perquè m’agraden molt l’ADE i el Dret, crec que són dues carreres que es complementen excel·lentment. Per exemple l’àmbit fiscal, que és on vull enfocar-me professionalment està relacionat íntimament amb l’ADE i el Dret, ja que ambdues àrees depenen de l’altre. Fer un doble grau et permet diferenciar-te dels que només fan ADE o només fan Dret i com he dit abans tens moltes més sortides professionals.

Quina és l’assignatura que més t’ha agradat del doble grau? 

La que més m’ha agradat ha sigut dret fiscal, perquè és on he vist més present aquesta combinació entre ADE i Dret.

Algú et va impulsar a fer aquesta carrera? 

No, vaig ser jo sol. Em vaig assabentar jo sol del doble grau que he acabat fent a ESADE.

Ara que ja has acabat la teva etapa de doble grau, què t’agradaria fer? 

Ara que ja he acabat, a partir del setembre me n’aniré a Madrid a treballar en una de les millors firmes del món que es diu Price Waterhouse Coppers (PwC) i allà em focalitzaré en el dret fiscal. A mi m’agradaria dret fiscal enfocat a internacional o enfocat a fusions i adquisicions. Llavors aquesta firma (PwC) em paga un doble màster, que és accés a l’advocacia i especialització del dret fiscal, que el faré a una universitat que es diu IE, que és una de les millors d’Espanya.

Per a tu que és més important treballar en un bufet d’advocats amb molt bona reputació o tenir un bon sou?

Per mi és més important treballar en un bufet d’advocats que tingui una bona reputació, que encaixi amb els meus valors i amb la meva forma de treballar i que jo em senti a gust. Òbviament si digués que el sou no m’importa mentiria, però al final el que cobres com a advocat en totes les firmes importants, més o menys és el mateix. També és important l’oportunitat de carrera professional a llarg termini que ofereix.

El més recent